Alberta Trein reis

Ultieme roadtrip west Canada

Afgelopen jaar in oktober heb ik samen met twee vriendinnen dé ultieme rondreis gemaakt door west Canada. We reisden door de bergen, spotten wilder dieren en hebben zeker genoten van het prachtig uitzicht! Dit allemaal in slecht 3 weken.

Waar de roadtrip west Canada begon

Wij begonnen ons roadtrip in Vancouver, dit is het meest interessante beginpunt. Als foodlovers hebben wij uiteraard hier de Granville Island Public Market bezocht. Wat kun je goedkoop en verse lunch krijgen hier!

Nadat wij Vancouver hebben bezocht, reden we verder richting whister. Als je hier in de maanden november tot mei bent, kun je ook nog eens gaan wintersporten in het grootste skigebied van heel Noor-Amerika of je kunt gaan raften in de Whistler Valley Trail. Wij zijn uiteraard beren gaan spotten in dit gebied, onder begeleiding natuurlijk.

Roadtrip door Alberta

Alberta Trein reis

Onze volgende stop was Jasper in Alberta. Het is een levende stadje in de bergen. Vanuit de bergen hadden we een prachtig uitzicht op de Rocky Mountains. We zijn gaan lekker ontspannen bij de populaire Jasper Brewing Company. Hier hebben we lekker een aantal biertje kunnen proeven.

Een dag later zijn we afgereisd naar de Jasper en Banff National Park. Hier hebben we lokaal paarden gehuurd, want we het werden ons aangeraden om de Banff National Park ter paard te bewonderen. Het mooie beschermde natuurgebied was indrukwekkend en we reden langs het bekende Lake Louise. Voor diegene die niet dol zijn op paarden, kun je het gebied ook ontdekken per kano. In 2017 heeft Parks Canada bekend gemaakt dat de entrees voor de Canadese natuurgebieden gratis zijn in verband met de 150ste viering van de Canadese Confederatie. Dus ideaal om dit jaar nog een reis te boeken naar Canada!

 

Na twee dagje te hebben ontspannen in Banff National park, zijn we doorgereisd naar wat levendige gebied in Alberta. Het stad Calgary kent vele eettentjes en winkels. Daarnaast kent de stad een goed nachtleven. In juli vindt hier het jaarlijkse rodeofestival Calgary Stampede. Dit is het hoogtepunt van het jaar in de stad.

Eten en drinken in Calgary

Dankzij de vele eettentjes in Calgary heb ik zelf een aantal tip voor jullie op een rij:

  • Eerst gingen we lekker ontspannen met een kopje thee in de Oolong Tea House. In deze theehuis kun je uit vele verschillende thee kiezen. Je hebt zelfs de mogelijkheid om hier bij te houden welke soorten thee je hebt gedronken.
  • In de middag kregen ik en mijn vriendinnen spontaan zin in sushi. We zijn naar een tentje geweest genaamd Globefish. Het sushi was hier van topkwaliteit en je hebt ook de mogelijkheid om Japanse vleesgerechten te bestellen.
  • Saigon is een Vietnamees restaurant in Calgary. Hier kun je authentiek Vietnamees eten en ik raad je het aan om op tijd een tafel te boeken!
  • Tot slot hebben we lekker steaks en hamburgers gegeten bij Nicks Steakhouse. Een van de bekendste steakhouse restaurants in de stad. Ook hier moet je zeker op tijd van ten voren reserveren.

Laatste bestemmingen van onze roadtrip

Okanagan Lake

Nadat wij ons paar daagje hebben uitgeleefd in Calgary en natuurlijk veel hebben gegeten, is onze eindbestemming Okanagan Valley. Dit gebied staat bekend als een van de zonnigste gebieden van Canada. Wij zijn dan ook lekker naar het strand geweest langs het meer van Okanagan en hebben hier lekker liggen ontspannen met een flesje wijn. Want hier ligt namelijk ook het twee na grootste wijngebied van Canada!

Tot slot en belangrijk om niet te vergeten!

Zoals jullie hebben gelezen hierboven heb ik samen met mijn vriendinnen een ultieme reis gemaakt door Canada! Je kunt in Vancouver met z’n drieën best goedkoop een camper huren voor paar weekjes. Wat ook belangrijk is, nu je natuurlijk ook zo’n roadtrip wilt maken, is dat je voor het reizen naar Canada een ETA moet aanvragen! Dit is verplicht voor alle toeristen die het land wilt binnen reizen. Dus regel dit op tijd! Je kunt het visum voor Canada, het eTA Canada aanvragen op de site van het consulaat. Wel moet je de aanvraag daar in het Engels voltooien en betalen met een creditcard. Heb je geen creditcard of spreek je onvoldoende Engels? Op Evisumservice.nl kun je een eta voor Canada online aanvragen en betalen met iDeal, Paypal,  Mistercash of een Creditcard.

 

Ik raad je aan om minimaal 5 werkdagen voor vertrek je eTA aan te vragen. Evisumservice stelt dat ze de eTA vaak binnen een paar uur naar je mailen maar het Canadese consulaat kan soms langer nodig hebben. Overigens had ik zelf de documenten al binnen 15 minuten na betaling binnen.

Please follow and like us: