Trip to Italië:

Het eten in Italië
Buongiornio! Ik ben momenteel in Italië, waar ik nog een aantal weken verblijf bij een Italiaans gastgezin. Een verblijf regelen ging eenvoudiger dan ik had gedacht. Hier heb ik de mogelijkheid om mijn Italiaans te oefenen en om meer te leren over de Italiaanse keuken. Degenen die mij goed kennen, weten dat ik vanaf kinds af aan al verliefd ben op de Italiaanse keuken. Ik eet graag pizza en pasta’s. De laatste jaren heb ik geprobeerd om zo authentiek mogelijk Italiaans te koken. Dit betekent dat ik de sauzen en deegwaren uit pak links laat liggen. In mijn vrije tijd maak ik graag mijn eigen pasta en sauzen van verse tomaten. Ik moet zeggen dat ik er steeds beter in begin te worden, maar de beste pastagerechten en pizza’s eet je naar mijn mening in Italië.

De Italiaanse keuken
Ik heb zojuist al pizza en pasta genoemd, maar de Italiaanse keuken is veel meer dan dat. Wijn en kaas speelt bijvoorbeeld ook een grote rol. Er bestaan daarnaast veel overheerlijke vlees- en visgerechten. En vergeet ook de zoetigheden niet. De Italiaanse keuken is daarnaast erg gevarieerd. Elke regio heeft weer haar eigen specialiteiten en lokale smaken. De meeste gerechten uit dit prachtige land zijn simpel, maar erg smaakvol. De Italianen vinden het vooral belangrijk dat er gebruik gemaakt wordt van pure ingrediënten uit de streek. Tijdens mijn verblijf probeer ik zoveel mogelijk traditionele Italiaanse recepten te verzamelen. Hier vind je meer recepten als je zin hebt om Italiaans te koken.

Wist je dat?
‘La prima colazione’ ontbijt in het Italiaans is? De Italianen beginnen de dag vaak met een cappuccino en iets zoets zoals een cornetto of brioche. Dit zijn zoete croissantjes en broodjes. Ook speciale ontbijtkoekjes worden vaak gegeten. ’S Middags eet men warm. Ze nemen de tijd om uitgebreid te lunchen en ook voor het avondeten neemt men de tijd. In Nederland wordt pasta vaak als hoofdgerecht gegeten, maar in Italië valt pasta onder de eerste gang (primo). De tweede gang (secondo) bestaat uit vlees of vis. Hier wordt ook vaak een salade of groenten geserveerd. Daarnaast kennen ze hier ook de aperitivo (aperitief) en antipasto (een klein hapje voor de hoofdmaaltijd). Het toetje wordt hier dolce genoemd. Een bekend Italiaans toetje is natuurlijk tiramisu. Na het eten kun je ook een digestivo zoals limoncello krijgen. Wil jij ook

Lees ook Trip to India!

 

Please follow and like us: