Trip to India:

Eten en drinken in India
Wanneer ik terugdenk aan mijn reis in India, moet ik op een of andere manier altijd denken aan de gerechten die ik daar heb geproefd. Tijdens mijn reis kon ik het niet weerstaan om te eten in verschillende restaurants. Ik werd regelmatig naar restaurantjes getrokken vanwege de geur van de vele specerijen die uit de keuken kwamen. Het was mijn doel om zoveel mogelijk Indiase gerechten en lekkernijen te proberen. Hier ben ik best goed in geslaagd. Lees hier meer over mijn culinaire avonturen in het prachtige India.

Gewoontes in India
In het begin moest ik even wennen aan de gewoontes in India. Indiase mensen ontbijten vaak met gestoomde rijstcakes, plakkerige rijst en knapperige pannenkoekjes van rijst- en linzemeel. Deze worden geserveerd met een chutney en sambal. Met de lunch en avondeten wordt altijd warm gegeten. Hier wordt bovendien meestal zittend op de grond gegeten en de linkerhand wordt niet gebruikt. Men eet altijd met de rechterhand, omdat de linkerhand als onrein wordt gezien. In Nederland is het daarnaast gebruikelijk om water uit de kraan te drinken. Dit kun je in India niet doen, maar je kunt waterflessen kopen. Of je drinkt een Indiaas drankje zoals chay of lassi.

Wat heb ik gegeten in India?
Voor mijn vertrek had ik al op Azië experts het een en ander gelezen over eten en drinken in India. Zo wist ik dat hier vooral rijst met groenten gegeten wordt, omdat een overgroot deel van de bevolking vegetarisch is. Het Indiase eten zit echter vol smaak door de specerijen dat je het vlees niet zo snel zult missen. Tijdens mijn vakantie heb ik vooral veel curry gerechten gegeten. Deze gerechten kook ik ook graag thuis, maar in India zijn de curries net iets smaakvoller. Ook de tandoori en tikka met kip heb ik vaak besteld. Andere favorieten waren: samosas, pakora en paneer. In mijn hotel had ik de mogelijkheid om op de Westerse wijze te ontbijten. Uit nieuwsgierigheid heb ik echter ook een paar keer typisch Indiaas ontbijt geprobeerd. Zo at ik dosa’s en idli’s voor het ontbijt. Nu ik thuis ben, probeer ik zoveel mogelijk van de gerechten die ik daar heb geproefd te maken. Heb jij ook zin in een geurige curry? Bekijk hier de recepten.

Please follow and like us: