Lissabon

Travel report: Lissabon

Alweer een maandje geleden dat ik een paar dagen in Lissabon vertoefde. Ik had bepaalde verwachtingen van Lissabon. Fijn dat het ze ook heeft waargemaakt. Wat een stad en wat een fijne dagen. Wil je meegenomen worden naar een dagje Lissabon? Lees dan snel verder.

Zodra we het vliegtuig uitstappen is al gauw duidelijk dat we in Lissabon onze ogen goed de kost kunnen geven. En dan heb ik het dit keer niet over prachtige natuur of gebouwen Nee hoor, ik doel op de Portugese mannen: wat zijn ze knap! Dat is toch mooi meegenomen.

Even snel een metrokaartje kopen en na een makkelijk metro ritje stappen we de metro uit. Zodra we de trap op lopen krijg ik gelijk vlinders in mijn buik. Wat een prachtige stad. Ons hostel zit midden in het oude centrum en dat is te zien. Een paar stappen later vinden we het hostel in een prachtige oude, autovrije straat waar allerlei winkels te vinden zijn. En nu komen we niet om te winkelen, maar toch een fijn idee dat je zo even de Mango en de Zara binnen kan stappen (ik blijf een vrouw!).

 

We worden warm verwelkomd en mogen gelijk op de bank of de zitkussens ploffen. Ik voel me hier gelijk thuis. Het personeel is ontzettend vriendelijk en het interieur is helemaal mijn smaak: veel vintage items. We krijgen gelijk een rondleiding en uitleg van hoe hier alles werkt. We mogen van alles gebruik maken: van de keuken, de boekenkast tot iPads en als we tips nodig hebben dat willen ze ons maar al te graag helpen. We ploffen even op ons bed in de prachtige kamer, inclusief balkonnetje aan de straatkant, en willen al snel op pad gaan om wat te gaan eten. Natuurlijk met tips van personeel.

Eenmaal op pad verbaas ik me alweer hoe prachtig Lissabon is. Bij elke straathoek die we om lopen word ik steeds verliefder en hoor ik mezelf zeggen:wauw, wat prachtig. We zijn al een paar gezellige pleintjes, mooie kathedralen en het oude trammetje gepasseerd als we aankomen bij het restaurantje dat ons aangeraden is. Pal naast een oude kathedraal.

 

Onder het licht van een straatlantaarn bestellen we een lekker wijntje en bekijken we de menukaart. Natuurlijk staat er bacalhau op de menukaart en als foodie moet ik natuurlijk deze specialiteit proberen. Vooraf neem ik een garnalen stoofpotje. Ik verwacht zomaar een paar garnalen, maar het lijkt net of ze heel de zee hebben leeggevist, want ik krijg er minimaal 15. En wat is het lekker. Geen idee of ik straks mijn hoofdgerecht op kan, maar de garnalen gaan allemaal op.

Het begint al wat frisser te worden, maar daar hebben ze bij dit restaurant aan gedacht. Ze voorzien de gasten van dekentjes. Ik bestel nog een heerlijk wijntje (de huiswijnen smaken hier allemaal heerlijk!) en probeer daarna met moeite mijn hoofdgerecht op te eten. Het is wederom erg lekker, maar het is gewoon veel te veel. Verhongeren zul je hier niet gauw.

Heel erg voldaan laten we het restaurantje achter ons en besluiten we nog eventjes een paar zijstraatjes in te gaan. Dit hebben we geweten We komen ergens in een straatje uit waar het helemaal verlaten is. Dit is misschien niet zon goed idee. Zodra we de hoek omgaan komen we gelukkig weer in een drukkere straat terecht en stuiten we op een super gezellig port barretje. Dan moeten we natuurlijk gelijk een portje proberen. We proeven de specialiteit van het huis en maken een gezellig praatje met de obers.

Nu wordt het toch wel weer tijd om richting het hostel te gaan. Het barretje gaat zo dicht en wij beginnen toch ook een beetje moe te worden. Terug in het hostel worden we gelijk mee op stap gevraagd, maar dat slaan we de eerste avond maar even over. Morgen weer een dag.

Ik plof op mijn heerlijke bed en voel de kriebels in mijn buik. Wat een fijne stad, ik denk dat ik verliefd ben. Tot morgen Lissabon!

 

Please follow and like us: