Pura Lempuyang

Travel Report: Bali, Indonesië

Op Bali (Indonesië) je vakantie vieren
Hallo allemaal! Het is een tijdje stil geweest, maar ik heb de tijd gevonden om een blog te schrijven over mijn avonturen op Bali. Dit is een Indonesisch eiland met fantastische tempels, stranden en rijstvelden. Ik ben hier al een week en heb het enorm naar mijn zin. Het is naar mijn mening om verschillende redenen een fijne bestemming om vakantie te komen vieren. Je kunt hier veel mooie bezienswaardigheden bekijken, ontspannen op de hagelwitte stranden en natuurlijk genieten van culinaire hoogstandjes. Vooral dat laatste heb ik al veel gedaan. Vandaag wil ik het daarom graag hebben over de Balinese keuken.

Eten en drinken
Je hebt in Nederland natuurlijk vast weleens gerechten uit de Indische keuken geproefd zoals saté ajam en gadogado. Deze gerechten heb ik nog niet gegeten hier, maar ik probeer zoveel mogelijk typische Balinese gerechten te proeven. Zo heb ik babi guling gegeten. Dit is geroosterd speenvarken. Ook de speciale saté op dit eiland, saté lilil, vond ik erg lekker. Er wordt natuurlijk ook veel rijst gegeten hier op Bali. De Balinezen roerbakken ook graag. Over het algemeen worden alle smaken vertegenwoordigd in een Balinese maaltijd. Hier ben ik dol op en ik kan niet wachten om meer typisch Indisch eten te proberen. Het is daarnaast heerlijk om op het strand te genieten van kokoswater. Dit drink je hier rechtstreeks uit de kokosnoot. De Balinese koffie vind ik ook erg lekker.

Andere redenen om naar dit eiland te gaan
Zoals ik al eerder heb gezegd, heeft Bali ongelooflijk veel te bieden. Het is de ideale bestemming voor een vakantie vol variatie. Ik begin de dag meestal met het bezoeken van een bezienswaardigheid zoals de Ubud Monkey Forest. Ook mooie tempels zijn hier in overvloed. Na een ochtendje sightseeing ga ik graag naar het strand. Dit eiland biedt ook veel mogelijkheden voor een actieve vakantie. De lokale bevolking is daarnaast erg vriendelijk en behulpzaam. En wist je ook al dat je jezelf hier goed kunt verwennen? Geniet bijvoorbeeld van een heerlijke Balinese massage of kom tot rust met een yogales. Boek hier als je nu ook graag vakantie wilt vieren op dit paradijselijke eiland. Hier vind je tevens meer informatie over Bali.

Ik heb nog veel meer Reis verhalen bekijk hier mijn Instagram Diary en blog over mijn reis!

Please follow and like us: