Thanksgivingsday kalkoen eten

Thanksgiving!

Thanksgivingsday in Amerika
Het is alweer een week geleden dat ik in ‘The USA’ was. Ik heb het daar enorm naar mijn zin gehad en wil jullie dan ook uitgebreid vertellen over mijn avonturen daar. Tijdens mijn verblijf heb ik het geluk gehad om een traditionele Thanksgivingday mee te maken. Thanksgiving is een belangrijke nationale feestdag in Amerika. Het is een feestdag waarop families er alles aan doen om samen te komen. Ik werd uitgenodigd door de familie van een vriendin om dit feest met ze te vieren. Deze uitnodiging kon ik natuurlijk niet afslaan!

 

Wat is Thanksgiving?
Thanksgiving is een feestdag waarop de Amerikanen van oudsher dank zeggen voor de oogst en andere goede dingen in het leven. Dit kan herleidt worden naar de tijd van De Pilgrims. Zij vertrokken in de 17e eeuw naar Amerika, maar hadden moeite om hier te overleven nadat de oogst mislukte. De Indianen schoten hen te hulp en leerden hoe ze de grond het beste konden bemesten en voedingsmiddelen konden planten. De oogst was dankzij de Indianen succesvol en De Pilgrims organiseerden een feest om dit te vieren. Om deze dag dankten ze god voor de oogst en het nieuwe leven dat ze hadden gekregen. De datum waarop het gevierd wordt is ieder jaar anders, omdat het steeds op de vierde donderdag van november valt. 

 

Het Thanksgiving diner
Op de deze dag komen families bij elkaar om samen uitgebreid te dineren. Wie niet de mogelijkheid heeft om bij familie te zijn, wordt vaak uitgenodigd door bekenden om te komen eten. Hierdoor zit je aan een overvolle tafel en dat is erg gezellig! Het traditionele Thanksgiving eten bestaat vooral uit gerechten die zijn gemaakt met producten die de Pilgrims jarenlang geleden hebben ontvangen van de oorspronkelijke bewoners van Amerika. Het gerecht dat centraal staat is de grote kalkoen. De kalkoen wordt geserveerd met cranberrysaus en een vleessaus. Andere traditionele gerechten die op tafel stonden waren: aardappelpuree, zoete aardappelen, sperzieboontjes en wortels. Als toetje mocht ik kiezen uit een stuk ‘pecan pie’ of ‘pumpkin pie’. 

 

Mijn ervaring
Ik heb met volle teugen genoten van deze gezellige dag. Niet alleen heb ik uitgebreid gegeten, ik heb ook de kans gekregen om te ervaren hoe vriendelijk de Amerikanen zijn. Wil jij ook graag de sfeer van Thanksgiving meemaken? Ga dan eind november naar Amerika. Vergeet niet om een visum aan te vragen!

Interesse in meer reisblogs? Lees dan deze blog over Lissabon! Of kijk op mijn website foodandotherfriends.nl

Please follow and like us: