Street food in Vietnam:

Vietnamese street food
Een van mijn favoriete culinaire bestemmingen is ongetwijfeld Vietnam. Mijn reis zit er helaas al bijna op, maar ik heb enorm veel lekker eten in Vietnam geproefd. Wie hier op vakantie gaat, zal merken dat er enorm veel leuke foodmarkets zijn. Hier kun je diverse street food uit proberen tegen een zacht prijsje. Mijn favoriet was de foodmarket in Hanoi. Eten in Hanoi is sowieso een feestje. Ik heb een Hanoi Streetfood tour gedaan en dat was het elke cent waard. Bovendien heb ik niet alleen in Hanoi, maar ook in diverse andere gebieden in Vietnam typische gerechten geprobeerd. In de blog vertel ik je wat ik het lekkerst vond.

Pho
Toen ik door de straten van Hanoi liep, viel het me op dat er overal langs de weg vrouwen zitten. Deze vrouwen koken op een open vuurtje of grote wokbrander de heerlijkste gerechten. In de verte zag ik iemand met een grote pan bouillon. Toen ik dichterbij kwam zag ik dat ze pho verkocht. Dit is een typische Vietnamese noodlesoep met rundvlees. De soep zit boordevol smaak en heeft verschillende texturen. Een bezoek aan Vietnam is eigenlijk niet compleet zonder deze pho gegeten te hebben. De soep die ik proefde werd volgens authentiek vietnamees recept gekookt en smaakte heerlijk. Dit is zonder twijfel mijn nieuwe favoriete noodlesoep.

Vietnamese broodjes
Tijdens mijn vakantie heb ik ook talloze Vietnamese broodjes gegeten. Deze worden ‘banh mi’ genoemd en worden van stokbrood of pistoletjes gemaakt. Overal waar je komt, is er wel een kraampje te vinden die ‘banh mi’ verkoopt. Er bestaan verschillende varianten, maar elk broodje heeft typische Vietnamese smaken. Over het algemeen wordt jouw broodje belegd met varkensvlees, paté, ingemaakte wortel, komkommer, koriander en chili. Hierdoor is het zoet, zuur, fris en een beetje pittig.

Proeven en ontdekken
Zo zijn er natuurlijk veel meer gerechten die je kunt proberen. Street food eten in Vietnam is erg aan te raden, vanwege de authentieke ervaring. Het is daarnaast erg lekker en ook nog eens vers. Je kunt net zoals ik, veel gerechten proeven om te ontdekken wat jouw favorieten zijn. Probeer ook de lokale drankjes. De koffie is bijvoorbeeld erg lekker in Vietnam. Voor vertrek is het aan te raden om meer over het Vietnamese eten te lezen. Dan weet je ongeveer wat je kunt verwachten.

 

Please follow and like us: