Self made food, Vietnam:

Vietnamese gerechten zelf thuis maken
Ben jij ook dol op Vietnamees eten? Sinds ik terug ben uit Vietnam, ben ik geobsedeerd met de Vietnamese keuken. Ik heb in Vietnam heerlijke gerechten geproefd die ik graag thuis ook wil maken. Mijn tips en de recepten die ik vind, deel ik natuurlijk ook met jullie. Voorbeelden van typische Vietnamese gerechten zijn Pho (noedels), banh mi, banh xeo en loempia’s. Er wonen veel Vietnamezen in Nederland, waardoor veel vietnamese ingrediënten ook hier te koop zijn. Hiervoor kun je het beste naar een goede toko gaan.

Vietnamees koken
Wat me opviel tijdens mijn reis in Vietnam is dat men vaak gebruik maakt van verse ingrediënten en kruiden. Men kan daarnaast met weinig spullen de meest smaakvolle gerechten uit de keuken toveren. Pho is hier een voorbeeld van. Kijk hier voor recepten als je deze smaakvolle noedelsoep zelf wilt maken. Dit staat ook nog op mijn lijstje om te koken. Vandaag komen er echter vrienden eten en ik wil graag Vietnamese loempia’s gaan maken. Hiervoor heb ik al veel instructievideo’s gekeken. Het moeilijkste gedeelte is namelijk de loempia vouwen. Je moet ervoor zorgen dat het zo strak mogelijk gevouwen wordt. Alleen dan krijg je een knapperige loempia, waarbij de ingrediënten niet eruit vallen.

Wat heb je nodig?
Om zelf heerlijke loempia’s te maken heb je natuurlijk loempiavellen nodig. Je moet ook kippenvlees, ui, ei en wortel in huis halen. Ook mihoen mag natuurlijk niet ontbreken. Vergeet ook niet om zonnebloemolie te kopen om de loempia’s in te frituren. Ik heb me laten vertellen dat de loempia’s het lekkerst als je gehakt maakt van het kippenvlees. Hierdoor kun je de loempia’s ook beter vouwen. Ik ga nu aan de slag en binnenkort kun je een uitgebreid verslag lezen van mijn missie om Vietnamese loempia’s te maken. Lees hier mijn reisblog over Vietnam.

Please follow and like us: