Best Food of Barcelona:

Uit eten in Barcelona
Vorige maand had ik goedkope tickets gevonden naar Barcelona. Met mijn zus ben ik hier toen voor een lang weekend heengevlogen. We waren beiden nog nooit in deze bruisende stad geweest, waardoor we als echte toeristen veel bezienswaardigheden hebben bekeken. We hebben natuurlijk ook tijd overgehouden om uit te zoeken waar je het beste kunt eten als je in Barcelona bent. Gelukkig kun je goedkoop eten in Barcelona. We waren ook benieuwd naar de tapas in Barcelona en Catalaans eten.

Eten en drinken in Barcelona
Je hebt veel keuze als je uit eten wilt gaan in Barcelona. Kies bijvoorbeeld voor een sfeervol café waar je tapas kunt eten. Bestel hier een bordje met Spaanse worst, ham of kaas. Het is ook lekker om vis te eten. Denk aan kleine porties mosselen, inktvis of garnalen die je met elkaar kunt delen. Ook bekende tapasgerechten zoals albondigas en patatas bravas zijn overal te vinden. Het is aan te raden om toeristische locaties te vermijden en kleine straatjes op te zoeken. Je kunt dan leuke eettentjes vinden waar je niet veel betaalt voor goede tapas. Let hierbij niet op het uiterlijk van de eettentjes. Cafés in Barcelona zijn soms ongezellig ingericht, maar serveren vaak de lekkerste tapas. Je kunt uiteraard ook kiezen voor een lekker grillrestaurant of een sterrenrestaurant. Ook in de haven zijn toprestaurants te vinden. Houd er overigens rekening mee dat Spanjaarden later aan tafel gaan dan dat wij gewend zijn.

De vijf beste restaurants
De volgende vijf restaurants komen op Tripadvisor als beste uit de bus. Dit houdt in dat deze restaurantjes goede beoordelingen hebben ontvangen van reizigers of locals die hier al eerder hebben gegeten.

 • Paisano Café

Carrer Lepant 277, Local 1

 • Blavis
  Carrer Saragossa, 85
 • Uma
  Carrer de Provença, 310
 • Viana
  Carrer del Vidre, 7
 • Bodega Biarritz
  Nou de San Francesc 7
Please follow and like us: